Homepagina > Ingrediënten > Andere > Bacterieel

Bacterieel

Laatste toevoeging : 9 maart 2014.

Artikels van deze rubriek

  • AFA blauwgroene algen [Aphanizomenon flos aquae var. flos aquae]

    9 maart 2014, door wim

    Deze cyanobacterium die hoort tot het genus Aphanizomenon is een draadvormige blauwgroene alg. Ze worden elk jaar geoogst van het Klamath meer in de staat Oregon in de USA. Ze worden er verzameld als er twee opeenvolgende bloei periodes voorkomen (tussen mei en half juni en tussen september en oktober). Anders zijn ze niet zuiver, 100% Aphanizomenon flos aquae, kortweg AFA.
    Ze maken erg opgang in health-food middens waar men er meestal aan voorbij gaat dat het geen vegetarische kost is. (...)

  • Spirulina [Arthrospira platensis]

    28 juni 2013, door wim

    Spirulina is een gram-negatieve soort cyanobacterie. A. platensis is niet gevaarlijk en zelfs bekend voor z’n positieve bijdrage aan de menselijke voedingsketen. Het is kortweg een eetbare bacterie.
    Zelfs de Azteken wisten dat al, want die oogstten A. maximus uit de sloten die hun velden omsloten als bescherming tegen nachtvorst. Het is ook het hoofdvoedsel van flamingo’s die er hun roze kleur aan ontlenen.
    Het organisme werd voor ’t eerst wetenschappelijk beschreven in 1940, door Dangeard, (...)