Homepagina > Ingrediënten > Groenten > Bloembodems

Bloembodems

Laatste toevoeging : 8 februari 2014.

Vroeger werden van heel wat planten ook de bloemen of de bloembodems gegeten. Daarvan heeft alleen artisjok het op de markt overleefd. Zilverdistel of melkdistel zal je vergeefs op de groentenmarkt zoeken.

Artikels van deze rubriek

  • Artisjok [Cynara scolymus]

    4 mei 2004, door wim

    Artisjok is de gesloten bloemknop van een mediterrane distelsoort. Als je ’m te lang in de zon laat liggen, kan die wel eens in de bloei schieten en geeft dan prachtige blauwpaarse bloemdraadjes. Ze bewaren het best in de koelkast, gewikkeld in een vochtige doek in een ruime plastic zak.
    In zijn geheel koken, maar alleen de vlezige onderkant (de bodem) van de knop en de onderste blaadjes zijn eetbaar. Zet ze voor je ze kookt ongeveer een uur in koud water met een scheut azijn om verkleuren (...)