Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Deeg

Deeg

Laatste toevoeging : 8 maart 2016.

Voor deeg heb je goed gereedschap nodig. Een mengbowl, een deegrol en een degelijke werkplank zijn geen luxe. Maar het kan natuurlijk ook met een plastic kom, een fles als deegrol en de keukentafel...

Artikelen in deze rubriek

  • Smoeltaart

    6 mei 2013, door wim

    Er bestaan van deze taart talloze variaties. Combinaties met frangipane, rozijnen, vanillepudding, kokos. De reeks is eindeloos.
    Dit is dan ook het oudste en meest aannemelijke recept dat ik er kon voor vinden. Dat laat je toe zelf je creativiteit bot te vieren. Een laagje appelschijfjes erover? Ingrdiënten
    1 l melk
    2 eieren
    120 g rijst- of tarwegriesmeel
    150 g suiker
    snuifje zout Voorbereiding
    Maak zelf je brokkeldeeg of koop het kant-en-klaar.
    Verwarm de oven voor op 180 °C. (...)

  • Verjaardagstaart

    5 april 2009, door isabelle

    Ingrediënten
    3 eieren
    120 g suiker
    95 g bloem
    25 g maïsmeel
    een mespuntje zout
    1/2 liter slagroom
    1 potje konfituur
    taart kaarsjes
    1 blik ananas Benodigdheden
    springvorm
    kom
    garde
    mes
    ovenwanten
    taartrooster
    pannekoekmes Bereiding
    Doe de eieren in een kom en klop deze samen met de suiker tot een luchtige massa. Meng de bloem en het maïsmeel door het mengsel en giet het in de beboterde springvorm.
    Verwarm de oven voor op 170°C.
    Bak de taart in 40 minuten gaar.
    Klop in (...)

  • Hartige broodpudding

    17 februari 2009, door wim

    Een hartige broodpudding kan ook. En deze is met groenten en kaas. Je kan zelf zoveel variëren als je wil. Naast worteltjes en spinazie kan je ook pastinaak gebruiken, bv. En als kaas lukt het evengoed met een pittige roquefort als met Orval. Naast deze, hartige broodpudding, kan je natuurlijk ook gewone, zoete broodpudding maken.
    Iingrediënten 500 g oud wit brood met korsten enkele worteltjes (100 g), fijngesneden 150 g spinazie, eventueel uit de diepvries 1 l melk 200 gr kaas 1 sjalotje, (...)

  • Appelflap

    6 januari 2009, door isabelle

    Ingrediënten
    6 jonagold appelen
    1 eigeel
    2 eetlepels suiker
    4 velletjes bladerdeeg
    bloemsuiker Voorbereiding
    Schil de appelen en snij ze in schijfjes. Stoof de schijfjes meteen aan in een beetje boter samen met de suiker zodat je appelmoes bekomt. Bereiding
    Schep de appelmoes in het midden van een bladerdeegvel. Bestrijk de zijkanten met wat eigeel en plak ze dicht. Duw de zijkanten nog eens extra aan met een vork. Bestrijk de appelflap met het resterende eigeel.
    Bak de appelflap (...)

  • Broodpudding

    12 september 2007, door isabelle

    Iingrediënten
    300 g oud brood zonder korsten
    0,5 l melk
    150 gr bruine suiker
    1 soeplepel vanille puddingpoeder
    1 zakje vanillesuiker
    1 zakje rozijnen
    een mespuntje kaneel
    5 eieren
    een snuifje zout Bereiding
    Doe alle ingredienten in een kom en meng ze grondig. Je kan dit ook met een keukenmachine doen, maar als je ’t brood eerst laat weken in de melk en de suiker, eieren, puddingpeder en kaneel apart grondig mengt, kan het ook prima met de hand.
    Neem een bakvorm en smeer die (...)

0 | 5 | 10 | 15