Homepagina > Recepten > Dranken

Dranken

Laatste toevoeging : 14 maart 2016.

Van middeleeuwse mede tot cocktail. Van advokaat tot sangria.

Artikelen in deze rubriek

 • Rock and Rye cocktail

  14 maart 2016, door wim

  Dit is een winterse cocktail, die tegen hoestsiroop aanleunt. Zoet, aromatisch en bitter.
  Ingrediënten
  30 ml Rock and Rye liqueur*. 30 ml witte porto. 1 1/2 koffielepel dry vermouth, bv. witte Noilly-Prat.
  *A fruit juice made from a blend of rock candy, rye whiskey and citrus fruit slices.
  Bereiding van de Rock and Rye liqueur 1 fles of 750 ml Rye whisky, bv. Wild Turkey. 1 citroen, gewassen, met schil in schijfjes. 1 sinaasappel, gewassen, met schil in schijfjes. 3 soeplepels gedroogde (...)

 • Anita

  5 november 2011, door wim

  Eenvoudige, maar zeer lekkere cocktail.
  Indien je geen granaatappelsiroop kan vinden, kan het ook met grenadine. Maar dat zou eigenlijk jammer zijn. Ingrediënten
  Per persoon:
  3 cl witte rum
  1 cl wodka
  2 cl limoen sap, vers geperst
  1 cl granaatappelsiroop
  ijsblokjes Bereiding
  Doe alles in de shaker. Schud kort en krachtig. Schenk door een zeefje in een cocktailglas.

 • Oudvlaamse limonade siroop

  3 november 2011, door wim

  Deze siroop is heel makkelijk te maken én bewaart heel goed, ook buiten de koelkast. Het oorspronkelijke recept is van het einde van de achttiende eeuw. Pas toen waren citrus vruchten algemeen genoeg om mensen tot experimenteren aan te zetten.
  Een voordeel van deze methode is dat de citrus schil niet gekookt wordt, wat een bittere smaak geeft omdat er naast de gewenste etherische olie ook de bitterstoffen uit gehaald worden. En het gebruik van azijn geeft je nog keuze tussen gewone, (...)

 • Wijn van rode klaverbloemen

  15 juni 2011, door wim

  Deze lichte en frisse wijn is heel wit en droog. Hij kan vrijwel direct na het bottelen gedronken kan worden. Met rietsuiker gemaakt geeft qua kleur en smaak een veel mooier resultaat. De kleur is gouden en de smaak veel voller.
  Pluk de bloemen als ze in volle bloei staan en vermijd alle imperfecte of bruine exemplaren. Met een kleine halve emmer mooie bloemen haal je beter resultaat dan met een volle emmer waar enkele oude bloemen inzitten. Die resulteren al snel in bittere wijn. (...)

 • Vlierbloesem champagne

  30 april 2011, door wim

  Dit recept voor vlierbloesemwijn is zeer oud. Maar het is nog steeds heel makkelijk helemaal zelf te doen zonder veel gespecialiseerde gereedschappen. En het resultaat mag er zijn: een aromatische schuimwijn die zeer verfrissend is!
  Pluk je vlierbloesems in de voormiddag, voor volle zon, bij droog weer en zorg ervoor dat ze geen insecten of andere ongewenste dingen bevatten. Verwerk ze zo snel mogelijk.
  Ingrediënten 50 vlierbloesems 3 kg rietsuiker 10 soeplepels witte wijn azijn 20 l water (...)

0 | 5 | 10 | 15