Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Groenten

Groenten

Laatste toevoeging : 10 november 2009.

Groenten horen het fundament van ons dieet te zijn. Niks is zo onmisbaar als groenten. En dan vooral groene bladgroenten.

Artikelen in deze rubriek

  • Erwten pudding

    10 november 2009, door wim

    Deze zeer ouderwetse erwtenpudding staat nu alleen nog in het Verenigd Koninkrijk af en toe op het menu. Maar ook in Vlaanderen werd het vroeger gegeten. Het was dan niet direct volksvoedsel, maar eerder iets dat bij de gegoede burgerij op tafel kwam bij feesten.
    Ingrediënten 250 g droge spliterwten 300 ml blanke fond 1 kleine ui 1 bouquet garni 1 ei boter Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    Voorbereiding
    Zet de erwten een dag op voorhand te weken. Voor je begint te koken, laat je (...)

  • Edamame

    27 februari 2009, door wim

    Edamame is een gerecht dat bestaat uit jonge sojabonen in de peul, gekookt met zout en soms nog andere kruiden. Je vindt het in Japan, China en Korea. De sojabonen worden hiervoor speciaal vroeger geplukt, de einden van de peul worden, net als bij onze sperziebonen afgesneden en ze worden gekookt of gestoomd. In Japan worden ze ook wel bereid met "Jiuzao", een alcohol bereid uit de resten van de rijstlikeur fabricage. In China worden ze vaak met Sezchouan peper of vijfkruidenpoeder (...)

  • Rode kool

    30 november 2007, door isabelle

    Voor 4 Personen. Ingrediënten
    1 rode kool
    1 kg stoofappels
    2 koffielepels suiker
    3 eetlepels azijn
    1 klein klontje boter Bereidingswijze
    Snij met een groot mes de rode kool in 4 stukken. Haal de bladeren van elkaar en verwijder de witte nerven. Snij de bladeren fijn en was alles grondig. Doe de rode kool in een grote kookpot.
    Schil de appels en snij ze in dunne partjes. Voeg de appels en een scheutje water toe en breng het geheel aan de kook. Laat met deksel ongeveer 30 minuutjes (...)

  • Zoete uienconfituur

    30 mei 2007, door isabelle

    Ingrediënten
    2 rode uien
    2 eetlepels bruine suiker
    1 klontje boter
    150 ml porto
    1 laurierblad
    1 takje tijm
    enkele stengels bieslook
    een paar takjes peterselie Voorbereiding
    Pel de uien en snijd ze in ringen. Maak de peterselie en de bieslook schoon en hak ze fijn. Bereiding
    Fruit de uien glazig in de boter. Roer er de bruine suiker doorheen en bak
    de ui gedurende ongeveer 5 min. Voeg vervolgens de porto, de tijm en de laurier toe.
    Kook 45 min op een zacht vuurtje zonder deksel. (...)

  • Champignons en peulen

    14 mei 2007, door wim

    Sluimerwtjes of peulen en champignons zijn een onverwachte, maar erg lekkere combinatie. Dit is een recept voor de smaak van de groenten op zich; het sterke van de champignons vult de zoete zachtheid van de peultjes perfect aan. Er is ook geen saus, want de champignons nemen al het vocht van de peulen op zodat er helemaal niks van smaak verloren gaat. Ingrediënten
    250 g champignons
    200 g peultjes
    zwarte peper en zout naar smaak
    50 g boter
    een soeplepel olie Voorbereiding
    Aan peulen (...)

0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25