Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Laatste toevoeging : 8 oktober.

Het hoofdgerecht is nog steeds het belangrijkste stuk van de maaltijd. Het is de enige schotel van een menu die geacht wordt vullend te zijn. Daarom heb je bij het kiezen van een hoofdgerecht alle vrijheid. Het is het voorgerecht en het nagerecht dat zal moeten aangepast worden aan de eigenschappen van het hoofdgerecht.

Artikelen in deze rubriek

  • Bedelaar’s kip

    10 oktober, door wim

    Bedelaarskip is een bekend Chinees gerecht. Volgens de legende werd een bedelaar, die een kip van de keizer gestolen had en die op zijn manier klaarmaakte, gevat. Toen de keizer de kip proefde, kreeg de bedelaar gratie omdat de kip zo lekker was.
    Dit is de originele versie. Voor zover er een originele versie is, want er zijn talloze varianten. Je kan alu folie gebruiken ipv deeg en bakpapier, bv. Dat wordt vaak gedaan, maar het is weer anders. Je kan de lotusbladeren weglaten. Weeral (...)

  • Orziadas fritte - Zeeanemoon in een krokant korstje

    5 april, door wim

    Een ongewoon recept, met een ongewoon hoofdingrediënt: Zeeanemoon. Maar de rest is ook niet zo gewoon: Het wordt opgediend in een aardappelpuree die als saus dienst doet.
    Zeker geen gerecht voor alle dagen, maar misschien een experiment voor wie op vakantie is?
    Ingrediënten 32 stuks zeeanemoon 1 dunne prei, fijn gesneden 1 teen look, fijn gehakt 700 g aardappelen, in blokjes 40 g amandelschilfers 40 g platte peterselie, fijn gehakt 1 kleine sjalot, fijn gehakt 1 citroen wat takjes verse (...)

  • Florentijnse entrecôte

    10 november 2011, door wim

    Simpel én geniaal. Zoals het hoort in de Italiaanse keuken.
    Ingrediënten een hele entrecôte van 3 tot 4 cm dikte enkele takjes verse rozemarijn enkele teentjes look een bosje rucola parmezaan in schilfers olijfolie aardappelen of rijst versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
    Voorbereiding
    Rits de rozemarijn blaadjes van de takjes en kneus ze. Pel de knoflook en plet hem. Giet een royale scheut olijfolie over de steak. Voeg de rozemarijn en de knoflook toe. Masseer nu alles goed in het (...)

  • Zatte koekoek van de bomma

    24 oktober 2011, door wim

    Dit oude recept uit de streek van Heist-op-den-Berg leent zich het best voor een Mechelse koekoek, maar kan ook met een struise hoevekip.
    Ingrediënten 1 Mechelse koekoek 20 zilveruitjes 250 g erwtjes 250 g woteltjes 1 glas jenever 1 flesje Duvel (33 cl) 60 g boter peper en zout naar smaak
    Voorbereiding
    Pel de zilveruitjes. Maak de worteltjes schoon en snij ze in kleine dobbelsteentjes. Verdeel de kip in stukken, kruid ze met flink peper en zout en zet ze een nacht in de koelkast. (...)

  • Fazant met kastanjes

    19 oktober 2011, door wim

    Dit is een eenvoudig maar heerlijk recept uit de Ardennen. Ingrediënten
    2 fazanten
    750 g kastanjes
    200 g boter
    1 flesje trappistenbier Orval
    versgemalen zwarte peper en zout naar smaak Voorbereiding
    Snij de kastanjes in en laat ze 10 minuten koken. Giet ze af en pel ze zorgvuldig. Bestrooi de schoongemaakte fazanten binnen en buiten met peper en zout. Laat een paar uur rusten in de koelkast. Bereiding
    Braad de fazanten aan alle kanten mooi bruin aan in de helft van de boter op een (...)

0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 | ... | 55