Homepagina > Recepten > Nagerechten

Nagerechten

Laatste toevoeging : 19 oktober 2011.

Geen enkele maaltijd is af zonder nagerecht, ook al is dat maar een stuk fruit.

Een nagerecht hoort nog lichtvoetiger te zijn dan een voorgerecht. Lang heeft men daar culinair tegen gezondigd: Biscuit met crème au beurre, chocolade mousse met slagroom. Gelukkig is er nu een trend om meer variatie te bieden, wat minder suiker en vooral, minder caloriën.

Artikels van deze rubriek

  • Kastanje chocolade mousse

    19 oktober 2011, door wim

    Dit is een traditioneel en makkelijk te maken mousse uit de buurt van Stavelot. Je kan de kastanjepuree eventueel ook vervangen door hazelnotenpuree. En zowel hazelnotenpuree als kastanjepuree kan je ook in blik krijgen, al is het natuurlijk veel leuker die zelf te maken. Ingrediënten
    250 g donkere chocolade
    200 g kastanjepuree
    125 g boter
    100 g suiker
    4 eieren
    eventueel 250 ml room voor de afwerking Voorbereiding
    Scheid de dooiers van het wit. Klop de dooiers met de suiker. (...)

  • Amaretto mousse

    19 november 2009, door wim

    Eens wat anders dan chocolade mousse. Even makkelijk en maar iets meer werk. En zoveel meer aroma. Amaretto, natuurlijk om verliefd op te worden ;-)
    Je kan ook een variant met twee smaken maken. Daarvoor meng je de Amaretto met de ene helft van het mengsel en de chocolade met de andere helft. Als je ze vervolgens in laagjes in glazen serveert, heb je een leuk streepjeseffect en twee smaken.
    De hoeveelheden hier zijn voor acht personen, domweg omdat 100 ml slagroom stijf kloppen niet zo (...)

  • Roomijs

    9 maart 2009, door wim

    Je krijgt het ineens in je kop zelf roomijs te gaan maken. En dan blijkt nergens op het net een deugdelijk precies recept voor gewoon vanille ijs te vinden. Mango en banaan, of chocolade ijs, zelfs tonka-bonen ijs, maar geen gewoon basis roomijs. Bij dezen is dat dus recht gezet.
    Op basis van dit recept kan je ook naar hartelust experimenteren. Je kan bv. de room vervangen door vruchtenmoes. En de melk door vruchtensap. Of chocolade oplossen in de warme melk...
    Ingrediënten
    1 l melk
    4 (...)

  • Kriekentaart à la Belle

    11 december 2007, door isabelle

    Ingrediënten
    voor het taartdeeg:
    100 g zelfrijzende bloem
    100 g aardappelbloem
    200 g fijne kristalsuiker
    5 eieren
    boter
    voor de vulling:
    300 g krieken, vers of uit de bokaal
    1 appel, geschild en ontdaan van het klokhuis
    1 nectarine, geschild in stukken
    2 eetlepels kristalsuiker
    1 eetlepel bruine suiker
    2 dl room
    1 gelatineblaadje
    Voorbereiding
    Week het gelatine blaadje in wat koud water. Klop de grote helft van de room met een snuifje suiker stijf als garniering. (...)

  • Chili ijs

    13 november 2007, door wim

    Dit roomijs kan zonder ijsmachine gemaakt worden, alhoewel zo’n machine wel handig is. Volgens sommigen is het een erotisch recept. Ik laat het aan de lezer over om te berichten over de effecten ;-) Ingrediënten
    4 eieren
    300 ml melk
    300 ml room
    1 verse rode chili peper
    100 gr witte chocolade
    kaneelpoeder
    twee soeplepels honing
    een paar takjes verse munt
    tequila Voorbereiding
    Hak een chilipepertje, gooi de zaadjes weg en laat het samen met wat kaneel een half uurtje op een (...)

0 | 5 | 10 | 15 | 20