Homepagina > Ingrediënten > Pasta

Pasta

Laatste toevoeging : 16 januari 2012.

Je vindt in deze rubriek naast de klassieke pasta (spaghetti, macaroni...) ook een aantal verwante produkten.

Artikels van deze rubriek

  • Panko, Japans paneermeel

    16 januari 2012, door wim

    Panko (パン粉)(pan=brood, ko=poeder) is paneermeel, maar dan van Japanse origine. Het heeft net dezelfde toepassing als gewoon paneermeel, maar is iets harder, groter van kruimel en heeft een iets andere smaak. Het geeft een krokantere en luchtigere structuur dan gewoon paneermeel.
    De Japanners kennen trouwens pas brood sinds de Portugezen daar landden. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat brood "pan" is in ’t Japans.
    Voor de Japanner is panko maar één van de verschillende soorten broodkruim (...)

  • Tempeh bongkrèk

    27 februari 2009, door wim

    Tempeh bongkrèk stamt uit Centraal Java, meer bepaald de streek rond Banyumas. Culinair is het één van de interessantere vormen van tempeh, maar omdat er zoveel besmetting voorkwam, is het nu verboden. Jarenlang vielen er elk jaar tientallen doden door.
    Deze soort tempeh wordt gemaakt met kokospulp en sojabonen of graan. Ze wordt gefermenteerd met behulp van een zwam (Rhizopus oligosporus).
    Het gevaar zit in de mogelijke besmetting met Burkholderia cocovenenans, en die besmetting resulteert (...)

  • Gewone pasta

    15 mei 2004, door wim

    Spaghetti, macaroni, lasagna...

  • Groene pasta

    15 mei 2004, door wim

    Pasta met spinazie

  • Rode pasta

    15 mei 2004, door wim

    Pasta met tomaat

0 | 5 | 10