Homepagina > Je bent wat je eet > Voedingsadditieven > Sequestreermiddelen

Sequestreermiddelen

Laatste toevoeging : 31 maart 2004.

Sequestreermiddelen isoleren bepaalde stoffen (dikwijls metalen) in een bereiding.

Artikels van deze rubriek

  • E383 calciumdinatrium EDTA

    31 maart 2004, door wim

    Synthetisch additief. Voluit calcium dinatrium ethyleen di-amine tetra acetaat.

  • E509 calciumchloride

    31 maart 2004, door wim

    Calciumchloride (CaCl2) is een natuurlijk mineraal voedingsadditief dat eigenlijk alleen bij de bereiding van kaas als stremmingmiddel mag gebruikt worden. In de voedingsindustrie wordt het ook wel toegevoegd als kleurverbeteraar en smaakversterker. Het smaakt zeer zout.
    Doordat het echter ook van nature in zeezout zit, komt het in zeer lage concentraties in heel veel voeding voor. Daarnaast is het ook als synthetisch bijprodukt van sodabereiding in de handel.
    Blijkbaar vind je het ook (...)

  • E574 gluconzuur

    31 maart 2004, door wim

    Gluconzuur is een synthetisch voedingsadditief, dat door schimmels geproduceerd wordt uit suiker.
    Het wordt gebruikt als sequestreermidel om metalen te binden.
    Je vindt het vooral in vruchtensappen en puddingpoeder.
    Acceptabele dagelijkse inname (ADI): Tot 50 mg/kg lichaamsgewicht.

  • E575 glucono-delta-lacton

    31 maart 2004, door wim

    Synthetisch voedingsadditief, door bacteriën gesynthetiseerd uit suiker.
    Het wordt gebruikt voor de productie van kaas, vleesproducten en tofu, maar ook om metalen te binden in voeding. Daarnaast is het ook een schoonmaakmiddel om in procesapparatuur kalk- en magnesiumaanslag te verwijderen.

  • E576 natriumgluconaat

    31 maart 2004, door wim

    Natriumgluconaat is een synthetisch voedingsadditief, een natriumzout van gluconzuur, E574.
    Functie en eigenschappen:
    Het wordt gebruikt om metalen te binden. Als voedingsstof voor gist.
    Acceptabele dagelijkse inname (ADI): Tot 50 mg/kg lichaamsgewicht.

0 | 5