Homepagina > Recepten > Soepen

Soepen

Laatste toevoeging : 28 oktober 2011.

Een soep kan een maaltijd zijn, maar meestal is het een vervanger van het voorgerecht. Alleen bij de Chinezen komt de soep na de maaltijd.

Artikelen in deze rubriek

 • Beerzelse Roomsoep

  30 oktober 2011, door wim

  Dit recept is afkomstig uit het Mechelse, meer bepaald van Beerzel. Het is een slasoep met erwten, wat ik in andere streken nooit tegenkwam. Dit maakt ze iets rijker dan de meeste slasoepen.
  Het is wel een recept dat over meerdere dagen hoort gemaakt te worden. De gedroogde erwten moeten minstens 12 uren weken en de gekookte erwten horen af te koelen in hun kookwater.
  Ingrediënten 1 grote krop sla 200 g gedroogde erwten 1 grote wortel 8 kleine uien 50 g zurkel 1 dunne preistengel 30 g (...)

 • Kalmthoutse slasoep

  22 oktober 2011, door wim

  Ingrediënten
  2 kroppen sla
  6 kleine uien
  50 g rijstgriesmeel
  3 eieren
  2 l rundsfond
  150 g boter
  enkele sneden oud brood
  een scheutje melk
  peper en zout Voorbereiding
  Was en snij de sla. Maak de uien schoon en snipper ze. Snij de korsten van het brood en het wit in niet te kleine vierkantjes. Scheid de dooiers van het wit en klop ze met een scheutje melk. Het wit hebben we niet nodig, dat kan je eventueel invriezen voor later gebruik. Bereiding
  Stoof de uien in de helft van de (...)

 • Mechelse Biersoep

  10 september 2009, door wim

  Ingrediënten 1 Trappist (33 cl) 500 g rundsschrenkel 500 g kippenvleugeltjes 1 grote ui 250 g worteltjes een stengel prei 6 takjes peterselie 3 takjes selder 50 g boter 50 g bloem 50 g amandelschilfers olie foelie tijm zwarte en witte peper laurier zout
  Voorbereiding
  Pel en snipper de ui. Maak de worteltjes schoon en snij ze in blokjes. Snij de prei in ringen.
  Doe wat olie in een grote pot en fruit de ui glazig.
  Voeg er de rundsschrenkel, de kippenvleugeltjes, de gesneden wortel, de (...)

 • Madeliefjessoep

  15 juni 2008, door wim

  Deze soep lijkt nog ’t meest op kervelsoep. Ze is net zo verfrissend, maar heeft net een tikje meer. je hebt er enkele honderden frisse bloemetjes voor nodig. Die kan je in de meeste grasvelden zonder veel problemen van in de lente tot een eind in de zomer vinden. Ingrediënten
  2 handen vol madeliefjes
  1 liter kippenfond
  50 g boter
  1 dikke snee roggebrood
  versgemalen zwarte peper en zout naar smaak Voorbereiding
  Was de madeliefjes grondig. Laat ze grondig uitlekken en droog ze desnoods (...)

 • Algerijnse tarwesoep - Chorba frik

  20 januari 2007, door wim

  Dit is een traditioneel Algerijns recept. Gebroken tarwe noemt men in Algerije "frik". Hier kan je het meestal als "bulgur" aantreffen in de winkel. Zowat elk stuk lamsvlees kan dienst doen, zolang het niet te vet is. Meestal wordt deze soep van schouder gemaakt.
  Ingrediënten 300 g lamsvlees zonder beenderen 1 grote ui een bosje verse koriander 1 koffielepel paprikapoeder 1 koffielepel gedroogde munt 150 g gebroken tarwe 1 tl tomatenpuree 2 citroenen olijfolie vers gemalen zwarte peper en (...)

0 | 5 | 10 | 15 | 20