Homepagina > Ingrediënten > Vis > Visprodukten

Visprodukten

Laatste toevoeging : 12 mei 2014.

Over de hele wereld zijn er tienduizenden varianten te vinden van gerookte vis, viseitjes, vissaus, gefermenteerde vis en ga zo maar verder.

Artikelen in deze rubriek

  • Dashi

    6 mei 2004, door wim

    Samen met miso de basis voor misosoep in de Japanse keuken.
    Bestaat uit vlokken van gedroogde bonito (katsuo dashi), gedroogde sardienen (niboshi dashi) of gedroogd zeewier (kombu-dashi). Kombu-dashi is de voorloper van E621.

  • Bottarga

    6 mei 2004, door wim

    De gedroogde en gepekelde kuit van harder of tonijn heten in Sicilië en Sardinië "Bottarga". Het wordt in dunne plakjes gesneden en geserveerd met olijfolie en citroen, maar ook wel geraspt in de pasta.
    De beste kwaliteit zou van harder gemaakt worden, volgens Wikipedia, die er een uitgebreid artikel over heeft.

  • Visolie

    6 mei 2004, door wim

    niet direct voor culinair gebruik

  • Levertraan

    6 mei 2004, door wim

    niet direct voor culinair gebruik

0 | 5 | 10 | 15