Homepagina > Recepten > Voorgerechten

Voorgerechten

Laatste toevoeging : 8 maart 2016.

Een voorgerecht hoort niet teveel te vullen. Dan zit het maar in de weg van het hoofdgerecht. Het hoort ook qua smaak voor te bereiden op het hoofdgerecht. Daarom kies je beter voor afwisseling. Een voorgerecht met room? Kan best, maar dan niet nog een hoofdgerecht met room, of met kaas.

Artikels van deze rubriek

  • Saté Kambing

    8 maart 2016, door wim

    Volgens velen is Saté Kambing de koningin van de satés. Sappig geitenvlees mét het vet, geroosterd op een houtskool vuur.
    Geitenvlees is niet makkelijk te krijgen. In Antwerpen is er één slager die het heeft en dat is in de overdekte marktplaats, gekend als "de Criée". Bij gebrek aan geit, kan het ook met lamsvlees. Ook Marokkaanse slagers hebben wel eens geitenvlees.
    Er is een beetje werk aan, maar buiten het roosteren van de satés, kan en moet alles vooraf klaar gemaakt worden.
    Ingrediënten (...)

  • Gado-gado

    5 juli 2014, door wim

    Gado-gado is een heel lekkere Indonesische salade. Super simpel! Ingrediënten
    sla
    Chinese kool
    hardgekookte eieren
    komkommer
    gekookte aardappelen
    2 soeplepels geroosterde pinda’s
    Voor de dressing:
    2 soeplepels krokant gebakken uiringen
    1 soeplepel chili pasta
    3 soeplepels pindakaas
    azijn
    1,5 soeplepel suiker

  • Escavèche

    11 september 2012, door wim

    Escavèche is een visgerecht uit de regio van Chimay, maar ook in de provincie Namen wordt escavèche geproduceerd. Het gerecht dateert uit de 15e en 16e eeuw, toen onze streken overheerst werden door de Spaanse Habsburgers. De Spanjaarden gebruikten al azijn en gelatine als bewaarmiddel voor vis en de plaatselijke bevolking hier heeft dat gebruik overgenomen en geperfectioneerd. De Vlaamse kant deed dat met preskop van varkensvlees, de Waalse kant met vis. Maar in tegenstelling tot kop, blijft (...)

  • Geflambeerde rivieerkreeftjes

    21 november 2006, door wim

    Eenvoudig en snel te maken. De rivierkreeftjes kan je in elke supermarkt gekookt kopen.
    Voor het flamberen: Let erop dat de dampkap uitgeschakeld is! Ingrediënten
    250 g rivierkreeften, gekookt
    2 sjalotten
    2 soeplepels zure room
    1 soeplepel. verse dille
    1 teen look
    1 soeplepel boter
    een scheut cognac
    Versgemalen zwarte peper Voorbereiding
    Maak de sjalotjes en de knoflook schoon en hak ze. Bereiding
    Stoof de sjalotjes en de look in de hete boter zachtjes aan. De (...)

  • A Jellie of Fyshe

    24 december 2005, door wim

    Dit Angelsaksische recept van Ms. Berriedale-Johnson uit de negentiende eeuw is nog steeds actueel en het origineel dateert al uit de Middeleeuwen. Toen werd het recept vaak versierd met hele dunne goudblaadjes.
    Ingrediënten
    250 g lotte, kabeljauw, schelvis, of andere smakelijke witte vis, liefst met graten, kop en vel.
    4 Sint-Jacobsvruchten
    75 g grijze garnaal
    2 uien
    1 stengel selder
    1 citroen
    1 soeplepel witte wijnazijn
    25g verse gember
    1/2 koffielepel grof zeezout
    1/4 (...)

0 | 5 | 10 | 15