Homepagina > Ingrediënten > Vis > Zeevis

Zeevis

Laatste toevoeging : 5 september 2007.

Onze zeevis komt van zover dat het niet meer mogelijk is om hem vers aan te bieden in de viswinkel. Het transport duurt weken, wat de reden is waarom de grote zeevisserij al haar vangsten invriest.

Zelf invriezen van verse zeevis kan je dus rustig vergeten. De vis die je als vers koopt, is immer meestal al ingevroren geweest. Tenzij je dus een (amateur) zeevisser persoonlijk kent en weet dat zijn vangst echt vers is, kan je beter diepvriesvis kopen dan te proberen zelf in te vriezen.

Artikels van deze rubriek

  • Fugu [Takifugu vermicularis]

    30 juni 2016, door wim

    Deze vis is uiterst giftig en mag alleen door bevoegde fugu-chefs bereid worden, Je zal ’m dan ook nooit buiten een gespecialiseerd Japans restaurant aantreffen. Uw vishandelaar kan ’m zo bestellen, maar durft ’m waarschijnlijk niet verkopen.
    Het gif, Tetrodotoxine (TTX), kan ook in andere vissoorten voorkomen. Vroeger werd aangenomen dat de vis zelf het gif aanmaakte. Vandaag weten we dat het bacteriën zijn. Meer bepaald Pseudomonas spp, Photobacterium phosphoreum, Vibrio Alginolyticus en (...)

  • Botervis [Lepidocubium flavobrunneum]

    5 september 2007, door wim

    De Botervis wordt ook Botermakreel of Escolar genoemd. In de USA is een verwant onder de naam "Oilfish" (Ruvettus pretiosus) in de handel.
    Hij komt voor in de zuidelijke oceanen (Indische Oceaan, Atlantische oceaan) en wordt op grote diepte gevangen als bijvangst van de tonijnvisserij, vooral voor de kust van Namibië. Hij heeft een langgerekt lichaam, tot 1,5 meter lang en weegt tot 15 kilo. Hij is erg vet, het vetgehalte varieert van 18 tot 21 %. Het visvlees is erg wit van kleur en op de (...)

  • Bonito [Sarda spp]

    3 mei 2004, door wim

    Vers niet lekker, maar gedroogd wel. Dashi geeft vissmaak aan allerlei gerechten.

  • Leng [Molva molva]

    3 mei 2004, door wim

    Familie van de kabeljauw. Wordt meestal gefileerd verkocht. Inkerven en verolgens pocheren, bakken, roosteren of stomen. Wordt ook gepekeld, gerookt en gedroogd.

  • Zwaardvis [Xipphias gladius]

    3 mei 2004, door wim

    Erg lekkere vis. Lijkt op tonijn qua structuur, maar is malser. Wordt in moten verkocht en kan gepocheerd, gebakken of geroosterd worden.

0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 | ... | 65