Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Marinades, inleggen en pekelen > Aardappelmarinade

Aardappelmarinade

dinsdag 28 augustus 2012, door wim

Deze mengeling dien om aardappelen te marineren voor je ze bakt.

Ingrediënten


- 1 kilo aardappelen
- 70 ml arachide olie
- 1 koffielepel honing
- 1 koffielepel currypoeder
- 2 eetlepels gehakte verse bieslook
- 1 groot blad salie
- een takje tijm
- een flinke snuif chilipoeder
- een flinke snuif paprika
- versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
- boter om in te bakken

Bereiding

Kook de aardappelen twee derde gaar en snij ze in blokjes. Giet ze af en laat ze opdrogen aan de lucht en afkoelen. Meng de blokjes aardappel met de marinade en zet minstens een uur in de koelkast.

Laat ze zoveel mogelijk uitlekken en zorg er voor dat de meeste kruiden in de marinade blijven als je ze bakt, ofwel in de pan in hete boter, ofwel in de oven, aan 200 graden.

Dit artikel beantwoorden