Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Groenten > Aardappelsalade

Aardappelsalade

maandag 11 juli 2005, door wim

Dit is een frisse zomerse aardappelsalade die bij alles past. Vis, vlees of sla. Gratin of soufflé, je kan het zo gek niet bedenken. En ook met noten combineert deze aardappelsla wonderwel.

Ingrediënten

Salade


- 6 grote aardappelen
- 100 g selderijstengel
- 50 g rode ui
- een bosje verse peterselie

Dressing


- 1 klein teentje look
- 200 ml yoghurt
- 3 soeplepels limoensap
- 2 soeplepels ciderazijn
- 1/2 koffielepel karwijzaad
- 2 koffielepels verse dille
- 1 koffielepel bieslook
- 1/2 koffielepel mosterd
- 1/2 koffielepel versgemalen peper
- 1/4 koffielepel zout


Voorbereiding

Kook de aardappelen beetgaar in de schil. Laat afkoelen, pel ze en snijd ze in kubusjes van ongeveer twee cm. Snij de selder in kleine stukjes. Hak de peterselie niet te fijn. Pel de ui en snij ze in hele fijne schijfjes. Hou ze liever op kamertemperatuur, tenzij het erg warm is.

Dressing

Gooi alle ingrediënten (eventueel gepeld, natuurlijk) in de mixer en draai ze tot heel fijn. Laat een half uurtje afkoelen in de koelkast.


Bereiding

Doe de aardappelen, de ui en de peterselie in een grote kom. Voeg de selderij, de peterselie en de ui toe en meng door elkaar. Giet de dressing erover en serveer onmiddelijk.

Dit artikel beantwoorden