Homepagina > Ingrediënten > Vruchten > Fruit > Acerola, West-Indische kers, Puerto-Ricaanse kers [Malpighia (...)

Acerola, West-Indische kers, Puerto-Ricaanse kers [Malpighia punicifolia]

donderdag 20 oktober 2005, door wim

Synoniem: Malpighia glabra.

Deze kersachtige, dieprode en zoete vrucht groeit aan een struik of kleine boom die niet vorstvast is. De oorsprong zou in de provincie Yucatan, in Mexico liggen, maar je vindt ze ondertussen over heel Midden-Amerika. Ze wordt vaak verkeerdelijk aangeduid als Malpighia Glabra L., wat echter een wilde variant uit West-Indie is, die voor zover ik weet nergens aangeplant of in de handel te vinden is.

Acerola

Hier is deze vrucht heel zeldzaam in de handel. Je kan ze zo eten, maar er wordt ook wel confituur van gemaakt. Sinds een halve eeuw zijn ze terug in opkomst, maar dan vooral in de USA.

Deze vrucht heeft één van de hoogste gehaltes aan vitamine C van alle fruit, maar bevat ook nog veel vitamine A, B1 en B2. Hierdoor worden er ook wel eens voedingssupplementen van gemaakt, die onder allerlei mythische reclamekreten verkocht worden.

Dit artikel beantwoorden