Homepagina > Recepten > Soepen > Algerijnse tarwesoep - Chorba frik

Algerijnse tarwesoep - Chorba frik

zaterdag 20 januari 2007, door wim

Dit is een traditioneel Algerijns recept. Gebroken tarwe noemt men in Algerije "frik". Hier kan je het meestal als "bulgur" aantreffen in de winkel. Zowat elk stuk lamsvlees kan dienst doen, zolang het niet te vet is. Meestal wordt deze soep van schouder gemaakt.

Ingrediënten


- 300 g lamsvlees zonder beenderen
- 1 grote ui
- een bosje verse koriander
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel gedroogde munt
- 150 g gebroken tarwe
- 1 tl tomatenpuree
- 2 citroenen
- olijfolie
- vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Snij het lamsvlees in heel dunne plakjes. Verwijder het meeste vet, als er is. Maak de ui en de koriander schoon en hak ze apart fijn.

Bereiding

Verhit de olie in een grote steelpan en fruit de ui samen met het vlees. Voeg de helft van de koriander toe als de ui goudgeel begint te kleuren. Giet er ongeveer anderhalve liter water over. Breng aan de kook.

Strooi zout, peper, paprikapoeder, gedroogde munt en de gebroken tarwe in de pan. Los de tomatenpuree op in een beetje water en voeg toe. Roer goed en laat met deksel ongeveer 50 minuten pruttelen op een heel laag vuur.

Strooi vlak voor het opdienen de rest van de koriander over het gerecht. Voeg eventueel nog wat kruiden toe naar smaak en serveer de soep met partjes citroen ernaast. De citroen kan iedereen naar smaak aan de soep toevoegen.

Serveer met stokbrood.

Dit artikel beantwoorden