Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Sauzen > Atjar Bawang Atjeh

Atjar Bawang Atjeh

woensdag 12 maart 2014, door wim

Atjar Bawang Atjeh is een hele simpele, maar heel lekkere atjar. En een atjar is een bijgerecht, een sausje voor bij een Indonesische rijsttafel. Deze atjar komt dan nog uit Atjeh, de Noord-Sumatraanse provincie van Indonesië.

De culinaire invloeden van Atjeh zijn zeer breed en lopen van India tot China. De keuken van Atjeh is zeer spicy en zeer exuberant.

Dit sausje kan natuurlijk even goed als dipsaus geserveerd worden.

Ingrediënten


- 100 g sjalot
- 25 g groene Thaise chili
- 200 ml heet water
- 50 g suiker
- 2 soeplepels azijn
- ½ koffielepel zout

Bereiding

Maak de sjalotjes schoon en snij ze in heel dunne schijfjes.
Maak de chilies schoon en verwijder merg en zaadjes. Snipper de chilies.
Doe beide in een glazen pot met deksel.
Meng heet water met suiker en zout. Roer tot alles opgelost is, voeg dan de azijn toe.
Giet het over de sjalotjes en de chilies, laat afkoelen.
Eens afgekoeld, sluiten en minstens een nacht laten rijpen in de koelkast.
Bewaart minstens twee weken in de koelkast.

Dit artikel beantwoorden