Homepagina > Ingrediënten > Vruchten > Aubergine, eierplant [Solanum melongena]

Aubergine, eierplant [Solanum melongena]

dinsdag 4 mei 2004, door wim

De aubergine is donker bordeauxrood met een glanzend vel en hoort onbeschadigd te zijn bij aankoop, want de minste kwetsuur lijdt tot verbruining en bederf van het witte vruchtvlees. Aubergine bestaat ook in andere kleuren, maar is dan maar heel zeldzaam terug te vinden in de handel.

De plant is van oorsporng Indisch, maar wordt bijna overal ter wereld in warmere streken aangeplant.

Aubergine

In plakken snijden, met zout bestrooien en een half uur laten rusten om er het vocht uit te trekken. Afspoelen, droog deppen en roosteren.

100 g aubergine bevat 0,03 mg vitamine A, 0,04 mg vitamine B1, 0,05 mg B2, 0,6 mg B3, 0,07 mg B6, 10 mg vitamine C en levert ongeveer 60 kilojoule aan energie op.

Dit artikel beantwoorden