Homepagina > Recepten > Nagerechten > Bavarois Helena

Bavarois Helena

maandag 21 juni 2004, door wim

Deze bavarois is voor acht tot twaalf personen.

Ingrediënten


- 12 eieren
- 1 liter volle melk
- 250 g suiker
- 12 blaadjes gelatine
- 500 g fruitmoes: aardbeien, bosbessen, frambozen...
- 1 liter slagroom
- 1 vanillestokje
- kattentongen (vingerkoekjes)
- arachide of andere neutrale olie

Voorbereiding

Kook het vanillestokje een minuut of twee in een beetje melk. Laat het erin afkoelen. Klop de slagroom stijf. Scheid de dooiers en het eiwit. Klop de dooiers met de suiker tot een luchtig wit mengsel. Leg de gelatineblaadjes 5 minuten op voorhand in koud water. Olie de vorm al heel lichtjes in en zet er eventueel de vingerkoekjes in.


Bereiding

Breng de melk met de vanillemelk zonder stokje aan de kook.

Roer van het vuur het eierdooier-suikermengsel eronder. Zet terug op het vuur en laat al roerend binden zonder koken. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en blijf roeren tot ze opgelost zijn.

Neem van het vuur, zet op een koude ondergrond en roer tot lauw. Voeg het fruitmoes toe en laat even rusten.

Spatel er voorzichtig de stijfgeklopte room door. Stort onmiddelijk in de vorm. Plaats voor een nacht in de koelkast. Voor het ontvormen één minuutje in een warmwaterbad en dan omkeren op een schotel.

Dit artikel beantwoorden