Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Deeg > Biscuit

Biscuit

zondag 27 juni 2004, door wim

Ingrediënten


- 200 g zelfrijzende bloem
- 180 g suiker of 200 g honing
- 6 eieren
- boter voor het invetten van de bakvorm


Voorbereiding

Meng de eieren en de suiker of de honing grondig. Laat enkele minuten rusten. Boter de biscuitvorm en bestuif lichtjes met bloem.


Bereiding

Klop de eieren met de electrische klopper in ongeveer tien minuten stijf. Het volume zou zowat vijf keer moeten vergroten.

Spatel de bloem er voorzichtig beetje bij beetje door. Giet voorzichtig in de bakvorm.

Bak ca. 45 minuten bij 180 graden. De biscuit is klaar als je er met een breinaald o.i.d. kan in prikken die er droog uitkomt. Je kan de grill aanzetten om de bovenkant mooier te bruinen, maar ideaal is eigenlijk een warmeluchtoven.

Dit artikel beantwoorden