Homepagina > Recepten > Nagerechten > Bretoense appeltaart

Bretoense appeltaart

woensdag 24 oktober 2007, door isabelle

Dit is een heel eenvoudig, maar zeer lekker recept van Isabelle, dat zelfs een beginnende gebakliefhebber niet mag afschrikken.

Ingrediënten

- 1 rol bladerdeeg
- 4 jonagold appelen
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 g boter
- 175 g suiker
- 35 g maïsmeel of gewone bloem
- 3 eieren

Voorbereiding</h2

Appels schillen en in blokjes snijden. Boter een taartvorm en bestuif heel lichtjes met bloem. Smelt de rest van de boter. Meng de gesmolten boter, de suiker, de eieren, de vanillesuiker en de maïsmeel tot een homogene massa met de garde of de mixer op lage snelheid. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.

Bereiding

Breng de bladerdeeg in de beboterde en bestoven taartvorm en vergeet niet het deeg te prikken met een vork.

Doe er dan de appelblokjes in. Giet het botermengsel over de appelblokjes

Bakken gedurende 45 min.

Lauw opdienen, eventueel met een bolletje ijs.

10 Berichten

  • Bretoense appeltaart Le 30 oktober 2011 à 12:09

    Geen idee hoe het komt,
    maar ik volg dit recept voor 100%
    en tot 2 maal toe,is de appeltaart nog vloeibaar/slap .
    de smaak zit voor 100% raak.
    Oven is voorverwarmd op 180°,taartvorm is 22cm ronde vorm.

    Beantwoord dit bericht

    • Bretoense appeltaart Le 30 oktober 2011 à 13:12

      Hallo,Ik zou zeggen probeer deze eens te maken op een rustige moment en alles goed volgen zoals dat er op genoteerd staat :-),het moet echt lukken succes

      Beantwoord dit bericht

    • Bretoense appeltaart Le 1 november 2011 à 01:59, door wim

      Sorry, dit recept is niet door mij geschreven. Mogelijk heeft Isabelle zich vergist. Het zou me verbazen, maar het kan. Ik zal het zelf eens uitproberen bij gelegenheid. En ik zal het probleem ook even naar Isabelle doorsturen. Mogelijk weet zij raad.

      Beantwoord dit bericht

      • Bretoense appeltaart Le 1 november 2011 à 20:23, door Pascal

        Zou het kunnen dat er enkel het eigeel gebruikt mag worden ipv het volledige ei?
        Sommige mensen denken het in die richting te moeten zoeken,maar nergens staat het zo vermeld,niet op jullie site,en ook niet op andere recepten sites.
        De eerste keer dacht ik dat het aan de soort maizena lag (ik gebruikte toen maizena express) en heb voor de 2e maal speciaal maizena plus gaan halen,alsook fijne suiker....maar helaas.
        2e maal heb ik zelfs 15min extra baktijd aan toegevoegd...maar ook helaas :-(
        De taart stijft in de frigo op,inhet midden,maar eens uit de frigo,loopt ze uit als ik er een stuk uit snij.

        Beantwoord dit bericht

        • Bretoense appeltaart Le 1 november 2011 à 20:27

          hallo,het zou kunnen dat het eigeel alleen is ik vin echter mijn recept niet derict terug ik zal zeker kijken of ik deze terug vind dan laat ik het weten :-)

          Beantwoord dit bericht

        • Bretoense appeltaart Le 13 november 2011 à 03:12, door wim

          Maïzena Exoress is geen maïsmeel, maar een gemodificeerd zetmeel. Ik vermoed dat Maizena + ook zo iets is. Wat er precies in zit, mogen we niet weten van Unilever. Ze vermelden het tenminste niet op hun site.

          De volgende keer dat ik een pakje in handen krijg, zal ik eens kijken wat er op de verpakking staat.

          Zelf heb ik genoeg achterdocht bij gemodificeerde zetmelen om ze gewoon niet in huis te hebben. De recepten hier gaan uit van natuurlijke producten. En blijkbaar loopt het met de industriële versie mis.

          Beantwoord dit bericht

  • Bretoense appeltaart Le 11 november 2011 à 12:05

    Bij mij is de appeltaart zeer goed gelukt! ik heb er wel wat meer maizena bij gedaan dan werd het wat harder :)

    Beantwoord dit bericht

  • Bretoense appeltaart Le 7 februari 2012 à 10:35, door Pascal

    Is nu goed gelukt.
    Maizena verhoogt naar 60gr.

    Beantwoord dit bericht

  • Bretoense appeltaart Le 12 april 2012 à 16:58

    ik gebruik gewone bloem en het lukt perfect

    smakelijk

    Beantwoord dit bericht

  • Bretoense appeltaart Le 12 januari 2013 à 19:41, door Veerle

    Deze taart is bij mij volledig gelukt volgens het recept hierboven. Ik heb ook wel gewone patisseriebloem gebruikt ipv maizena.

    Beantwoord dit bericht

Dit artikel beantwoorden