Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Deeg > Broodpudding

Broodpudding

woensdag 12 september 2007, door isabelle

Iingrediënten

- 300 g oud brood zonder korsten
- 0,5 l melk
- 150 gr bruine suiker
- 1 soeplepel vanille puddingpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje rozijnen
- een mespuntje kaneel
- 5 eieren
- een snuifje zout

Bereiding

Doe alle ingredienten in een kom en meng ze grondig. Je kan dit ook met een keukenmachine doen, maar als je ’t brood eerst laat weken in de melk en de suiker, eieren, puddingpeder en kaneel apart grondig mengt, kan het ook prima met de hand.

Neem een bakvorm en smeer die grondig in met boter. Bestuif hem met bloem.

Doe het mensgsel in de beboterde bakvorm

Zet in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 50 minuten.

Laat de broodpudding onder een handdoek afkoelen.

Je kan de broodpudding ook maken met schijfjes appel, of de melk aromatiseren met bv. sterke koffie als variatie. Ook uitgedroogde peperkoek of slap geworden speculaas doet het goed in zo’n "restjesrecept".

Er is ook een hartige versie van broodpudding.

Dit artikel beantwoorden