Homepagina > Ingrediënten > Zuivel > Kaas > Calendroz [BE]

Calendroz [BE]

vrijdag 26 juni 2009, door wim

De Calendroz is een Belgische camembert kaas die je aandacht waard is. Hij wordt gemaakt door "Gros Chêne", een kaasmakerij die de melk van een aantal koeien- schapen- en geitenhouders uit de streek van Méan verwerkt. Er wordt alleen kaas gemaakt op basis van rauwe melk. Calendroz is een zachte witschimmelkaas op basis van koemelk, de Chevrin is een gelijkaardige kaas, maar dan op basis van geitenmelk.

In totaal worden er bij Gros chêne een dertigtal soorten kaas gemaakt, waaronder de Tomme Du Doyard, de Randonneur, de Caprice de Blanche...

Je kan ze kopen op de streekmarkten in Namen en Ukkel, of in de winkel die aan de kaasmakerij verbonden is. Ook in de goede kaashandel zouden deze bio kazen zeker niet mogen ontbreken.

Dit artikel beantwoorden