Homepagina > Ingrediënten > Vruchten > Noten > Cashewnoten [Anacardium occidentale]

Cashewnoten [Anacardium occidentale]

zaterdag 15 mei 2004, door wim

Veelal afkomstig uit Indië. Lichtzoete, vrij neutrale smaak en romig zachte strucuur. Goed verkrijgbaar. Zowel voor hartige als in zoete gerechten te gebruiken.

De groenblijvende boom heeft roze bloemen en ook de jonge bladeren, scheuten en bloemknoppen ervan worden rauw gegeten.

Cashewnoten

Cashewnoten worden steeds geroosterd en gepeld verkocht, want het omhulsel is giftig. Er is ook een olie van, maar daar let je beter mee op, want die is zeer irritant voor de huid. Ze wordt in Azië wel eens gebruikt voor het verjongen van de huid door oude huid ermee weg te halen. Ook eksterogen (likdoorns) worden er wel mee bestreden en bij intern gebruik zou het een afdoend middel zijn tegen ringworm.

Van het sap van onrijpe vruchten wordt kleurstof gemaakt, onder andere een soort onuitwisbare inkt. In sommige delen van Azië wordt deze kleurstof voor tatouages gebruikt.

Cashewnoten bevatten veel vitamine B3, eiwitten, olie en kalium.

Dit artikel beantwoorden