Homepagina > Recepten > Video recepten > Char sui

Char sui

donderdag 6 augustus 2015, door wim

Dit is één van de grote klassiekers uit de Kantonese keuken. Veel koks hebben er last mee. Zelfs de Chinezen zelf hebben er last mee, dus kopen ze ’t meestal kant en klaar in een vleeswarenzaak die niet alleen dit verkoopt, maar ook de beruchte gebraden eend.

De Mei kwei lu chew wordt in de video "wine" genoemd, maar is een destillaat. Veel sterker dan wijn. Het is hier zeker te vinden in Aziatische speciaalzaken, maar wie wil kan ook experimenteren met andere zoete likeuren.

De totale hoeveelheid suiker is overweldigend. Persoonlijk halveer ik de witte suiker en gebruik zo’n 150 g honing. Ik denk dat dat betere smaakt.

Ingrediënten

- 1 kg varkens schouder, nek of buik spek
- lichte soja saus
- donkere soja saus
- 190 g suiker
- 350 g maltose suiker of 175 g honing
- 150 g bruine suiker
- 40 ml Mei kwei lu chew (rijst alcohol)
- oestersaus
- hoisin saus
- zwarte bonen saus
- 1 sjalot
- sesamolie
- vijfkruidenpoeder
- gemberpoeder
- lookpoeder
- witte peper
- zout

Dit artikel beantwoorden