Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Crème Anglaise, pudding

Crème Anglaise, pudding

zondag 27 juni 2004, door wim

Ingrediënten


- 0,75 l melk
- 1 vanillestokje
- 200 ml room
- 12 eieren
- 40 g suiker


Voorbereiding

Scheid de eidooiers van het eiwit. Kook het vanillestokje drie minuten in een beetje melk. Laat het stokje in de melk afkoelen. Gooi het daarna niet weg, maar droog het en bewaar het in een apart potje met suiker, dat wordt dan vanillesuiker. Klop de eidooiers met de suiker tot schuim. Laat even rusten.


Bereiding

Breng de melk met de vanillemelk aan de kook. Voeg onder voortdurend roeren met de garde het eierdooier-suiker mengsel toe. Eens gebonden, laat van het vuur af een paar minuten af en toe roerend afkoelen. Voeg dan de room toe en roer grondig.

Deze pudding kan als gebakvulling direkt gebruikt worden als het deeg warmte verdraagt. Meestal is het beter te koelen tot lauw. Dat gaat beter op een koele ondergrond, de koelkast is soms te snel.

Voor gebruik als pudding die uit de vorm moet worden gestort is het aan te raden één of twee in koud water geweekte blaadjes gelatine na de eieren toe te voegen.

Dit artikel beantwoorden