Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Drumsticks met een kruidenkorstje

Drumsticks met een kruidenkorstje

zondag 14 augustus 2005, door wim

Ingrediënten


- 12 kippenbillen zonder schouder (drumsticks)
- currypoeder
- sambal
- 2 eieren
- bloem
- zwarte peper
- zout
- arachide-olie


Voorbereiding

Doe twee grote soeplepels sambal in een vlakke schaal met twee grote soeplepels currypoeder, één afgestreken soeplepel zout en één soeplepel versgemalen zwarte peper. Wrijf het geheel met de achterkant van een soeplepel tot een gladde pasta. Voeg de eieren toe en roer grondig door mekaar, tot je een glad mengsel hebt. Doe ruim bloem in een andere schaal. Droog de kippenbouten af, wentel ze eerst door het kruidenmengsel en dan door de bloem.


Bereiding

Verhit in een grote braadpan een centimeter of twee arachide-olie tot rokend heet. Bak de drumsticks met mooi krokant bruin korstje. Doe er steeds maar enkele in de pan, zodat de olie niet teveel afkoelt en het korstje zompig wordt. leg de gebakken exmplaren op keukenrol om af te druipen.

Als ze allemaal een korstje hebben, gooi je de olie weg. De drumstikcks mogen nu in een pot met dikke bodem, die opgewarmd wordt met een beetje olie. laat ze hierin nog een half uurtje onder deksel op een zeer laag vuurtje garen.

Serveer met een slaatje en frietjes, of rijst.

Dit artikel beantwoorden