Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Groenten > Edamame

Edamame

vrijdag 27 februari 2009, door wim

Edamame is een gerecht dat bestaat uit jonge sojabonen in de peul, gekookt met zout en soms nog andere kruiden. Je vindt het in Japan, China en Korea. De sojabonen worden hiervoor speciaal vroeger geplukt, de einden van de peul worden, net als bij onze sperziebonen afgesneden en ze worden gekookt of gestoomd. In Japan worden ze ook wel bereid met "Jiuzao", een alcohol bereid uit de resten van de rijstlikeur fabricage. In China worden ze vaak met Sezchouan peper of vijfkruidenpoeder gekruid. Ze kunnen zowel koud als warm gegeten worden. Je eet ze met je vingers, knijpt de bonen uit de peul in je mond en de peulen worden vervolgens weggegooid.

JPEG

Ze bevatten veel vezels, eiwitten en omega-3 vetzuren en zouden de bloedsuikerspiegel helpen stabiliseren. Ze bevatten ook meer abscisinezuur, suiker, vitamine A, vitamine B en calcium dan gewone sojabonen.

Hier ga je ze alleen in Japanse restaurants en in sommige Aziatische supermarkten vinden.

Dit artikel beantwoorden