Homepagina > Recepten > Voorgerechten > Eendenlever met Noilly-prat

Eendenlever met Noilly-prat

maandag 4 april 2005, door wim

Voor dit recept heb je een grote lever van een eend, gans of zelfs een kalkoen nodig. Indien niet te vinden, kan het ook met kalfslever.

Ingrediënten


- een eenden- of andere gevogeltelever
- rode Noilly-Prat
- zwarte peper en zout naar smaak
- 2 soeplepels olie
- boter
- verse look
- tijm
- sjalot
- mosterd


Voorbereiding

Hak de sjalot en de look grof. Snij de lever in tot in het midden en vul met tijm, gehakte sjalot en look en gemalen zwarte peper en een beetje zout. Druk goed aan. Smeer de lever aan beide zijden in met mosterd en leg terug in de koelkast voor minstens een uur.


Bereiding

Laat de pan goed heet worden, doe er twee soeplepels olie in en braad de lever een minuuutje of drie aan elke kant. Dan pas peper en zout opstrooien.

Overgiet de lever met de Noilly-Prat en laat inkoken. Af en toe de lever draaien, natuurlijk. Proef de saus, kruid eventueel bij of giet er nog een beetje vermouth bij dat je laat inkoken tot de gewenste consistentie bereikt is. Werk af met een nootje koude boter.

Snij de lever in smalle plakken. De lever hoort binnenin nog rozig te zijn en enigszins gekorst aan de buitenkant.

Je kan de lever serveren met aardappelpuree en knapperig gebakken uiringen als winters hoofdgerecht, of op een bedje van sla, met stokbrood als voorgerecht.

Dit artikel beantwoorden