Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Fazant met kastanjes

Fazant met kastanjes

woensdag 19 oktober 2011, door wim

Dit is een eenvoudig maar heerlijk recept uit de Ardennen.

Ingrediënten

- 2 fazanten
- 750 g kastanjes
- 200 g boter
- 1 flesje trappistenbier Orval
- versgemalen zwarte peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Snij de kastanjes in en laat ze 10 minuten koken. Giet ze af en pel ze zorgvuldig. Bestrooi de schoongemaakte fazanten binnen en buiten met peper en zout. Laat een paar uur rusten in de koelkast.

Bereiding

Braad de fazanten aan alle kanten mooi bruin aan in de helft van de boter op een niet te hoog vuur in een pot met een dikke bodem, zonder deksel. Zet het vuur zeer laag en laat ze onder deksel verder garen. Doe er een kwartiertje later de gepelde kastanjes bij en laat die mee garen.

Neem de kastanjes en de fazanten uit de pot als ze gaar zijn, hou ze warm onder alufolie en deglaceer de bodem van de pot met de Orval. Laat die inkoken tot ongeveer de helft. Werk de saus af met de rest van de boter in nootjes. Controleer of er nog moet bijgekruid worden. Snij de fazanten in stukken en doe samen met de kastanjes terug in de pot.

Serveer met kroketten, een slaatje van rauw witloof en een Orval.

Dit artikel beantwoorden