Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Florentijnse entrecôte

Florentijnse entrecôte

donderdag 10 november 2011, door wim

Simpel én geniaal. Zoals het hoort in de Italiaanse keuken.

Ingrediënten

- een hele entrecôte van 3 tot 4 cm dikte
- enkele takjes verse rozemarijn
- enkele teentjes look
- een bosje rucola
- parmezaan in schilfers
- olijfolie
- aardappelen of rijst
- versgemalen zwarte peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Rits de rozemarijn blaadjes van de takjes en kneus ze. Pel de knoflook en plet hem.
Giet een royale scheut olijfolie over de steak. Voeg de rozemarijn en de knoflook toe. Masseer nu alles goed in het vlees. Verpak in alu folie en leg 2 dagen in de koelkast.

Bereiding

Wrijf de steak schoon met keukenpapier. Verwijder zo de rozemarijn en de knoflook. Breng op smaak met veel peper en zout. Wrijf dit weer in het vlees.

Verhit de grillpan tot bloedheet. Leg de steak in de grillpan en laat 2 minuten bakken aan elke kant, zonder te prikken of te proberen verschuiven in de pan!

Haal de steak dan uit de pan en laat ze onder alufolie op een bord 10 minuten rusten.

Overgiet met een scheutje goede extra vergine olijfolie. Strooi de parmezaanschilfers erover en serveer met de de rucola en rijst uit de oven of gebakken aardappeltjes.

Dit artikel beantwoorden