Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Sauzen > Fruitsaus uit het land van Herve

Fruitsaus uit het land van Herve

dinsdag 29 juni 2004, door wim

Deze saus doet het uitstekend bij varkensvlees. De lichtzoete, donkerbruine saus past prima bij paddenstoelen en zelfs bij wild. Maar je vertrekt van vlees dat in de pan gebakken wordt. Combineert daarnaast ook met de kaas uit het land van Herve.

De hoeveelheden zijn voor vier personen en dus een grote braadpan berekend.

Ingrediënten


- 4 soeplepels balsamico azijn
- zwarte peper en zout naar smaak
- 2 soeplepels perensiroop
- boter


Voorbereiding

Bak het vlees in de pan.


Bereiding

Gooi overtollig vet weg als dat nodig is. Deglaceer de pan met de balsamico en laat tot de helft inkoken, zodat de azijn verdampt is. Voeg de twee soeplepels perensiroop toe. Laat een minuutje al roerend meesudderen. Werk van het vuur af met een nootje boter. Zout indien nodig en een draai van de pepermolen.

Dit artikel beantwoorden