Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Ganzenlever "Adolphe Hardy"

Ganzenlever "Adolphe Hardy"

vrijdag 26 mei 2006, door wim

"Côtelettes de Poulet à la Adolphe Hardy" werd gecreëerd ter ere van Adolphe Hardy, een Belgisch dichter die overleed in 1854. Deze gemoderniseerde versie gebruikt kippenborst in plaats van de onbetaalbare en onverantwoorde ganzenlever. Adolphe Hardy’s geboortehuis is ondertussen een museum, dat je kan vinden in 4820 Dison, Maison Adolphe Hardy, Place du Sablon 79.

Ingrediënten


- een hele kippenborst (ongeveer een halve kilo)
- een pakje (250 g) boter
- paneermeel of broodkruim
- enkele eieren
- een citroen
- een bosje verse bieslook
- enkele verse boleten, liefst eekhoorntjesbrood, desnoods gewone champignons
- room
- versgemalen witte peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Ontdoe de kippenborst van alle vet en zenuwen. Maak ze fijn in de blender. Doe er 200 g boter, flink zout en versgemalen witte peper bij en meng grondig. Verdeel in bolletjes van een vijf cm diameter en zet in de koelkast om op te stijven gedurende minstens een half uur. Klop ondertussen de eieren, maak de paddenstoelen schoon en snij ze klein. Snij ook de bieslook fijn.

Druk elk bolletje plat, dip het in het ei en wentel het door paneermeel.

Bereiding

Verhit de rest van de boter in een ruime pan met dikke bodem. Bak hierin de "koteletjes" mooi goudbruin en hou ze warm op een bord.

Doe daarna de paddenstoelen in de pan, bak ze aan tot ze vocht afgeven, giet er dan een straaltje room over en laat dit indikken tot bijna alle vloeistof verdwenen is. Kruid met peper en zout.

Leg op elk bord enkele kippenkoteletjes, doe de paddenstoelen ernaast, gegarneerd met wat bieslooksnippers en druppel citroensap over de koteletjes.

Serveer onmiddelijk met gebakken aardappeltjes.

Dit artikel beantwoorden