Homepagina > Recepten > Voorgerechten > Geflambeerde rivieerkreeftjes

Geflambeerde rivieerkreeftjes

dinsdag 21 november 2006, door wim

Eenvoudig en snel te maken. De rivierkreeftjes kan je in elke supermarkt gekookt kopen.

Voor het flamberen: Let erop dat de dampkap uitgeschakeld is!

Ingrediënten

- 250 g rivierkreeften, gekookt
- 2 sjalotten
- 2 soeplepels zure room
- 1 soeplepel. verse dille
- 1 teen look
- 1 soeplepel boter
- een scheut cognac
- Versgemalen zwarte peper

Voorbereiding

Maak de sjalotjes en de knoflook schoon en hak ze.

Bereiding

Stoof de sjalotjes en de look in de hete boter zachtjes aan. De rivierkreeftjes laat je één minuutje meebakken, (van het vuur af!) overgieten met de cognac, al draaiend even laten opwarmen en flamberen.

Dan de zure room door de rivierkreeftjes roeren en het geheel op smaak brengen met dille en peper. Direct serveren op goede toast.

1 Bericht

Dit artikel beantwoorden