Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Gegratineerd witloof

Gegratineerd witloof

maandag 28 juni 2004, door wim

Ingrediënten


- 4 mooie stronken witloof
- nootmuskaat
- zwarte peper en zout naar smaak
- 80 g gemalen parmezaanse kaas
- boter
- 0,5 l melk
- bloem
- 4 grote sneden gekookte of gerookte ham (bv. Cobourg)


Voorbereiding

Bruin het witloof in een noot boter tot halfgaar.


Bereiding

Rol het voorgebruinde witloof in een snede ham en plaats ze in een beboterde ovenschaal.

Maak een Béchamelsaus van boter, bloem en melk. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Giet deze saus over de witloofrolletjes. Plaats in een matig warme oven voor twintig minuten.

Neem uit de oven, strooi de Parmezaanse kaas over de schotel en laat tien minuten gratineren onder de grill.

Traditioneel hoort hier aardappelpuree bij.

Dit artikel beantwoorden