Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Gegratineerde kabeljauw met dillesaus

Gegratineerde kabeljauw met dillesaus

zondag 29 mei 2005, door wim

Ingrediënten


- 4 mooie moten kabeljauw
- 4 soeplepels vers geperst citroensap
- 2 soeplepels vers geraspte mierikswortel
- 50 gr boter
- broodkruim van één of twee sneden oud witbrood
- klein bosje peterselie
- 1 grote harde zoetzure augurk
- 250 ml liter zure room
- 4 soeplepels verse dille
- zwarte peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels olie


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de kruiden schoon en hak ze apart fijn. Rasp de mierikswortel. Verkruimel het brood. Indien dit niet goed gaat, gewoon even drogen in de oven terwijl die voorverwarmt. Pers de citroen. Snij de augurk in kleine blokjes.


Bereiding

Besprenkel de vismoten met het citroensap en bestrijk met geraspte mierikswortel.

Boter een lage ovenschaal in met de helft van de boter en leg de vismoten erin. Meng het broodkruim, de fijngehakte peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper goed door elkaar en verdeel het mengsel over de vis. Verdeel de rest van de boter in nootjes over de vis.

Bak de vis in de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

Meng de augurk met de zure room en de dille en breng het sausje op smaak met wat zout en peper.

Serveer de vis met het sausje en aardappel- of knolselderpuree.

Dit artikel beantwoorden