Homepagina > Ingrediënten > Vlees > Geitenvlees > Geitenvlees

Geitenvlees

vrijdag 7 mei 2004, door wim

Geitenvlees wordt in de handel heel weinig aangeboden. In Antwerpen weet ik welgeteld één slager die het verkoopt. Dat is de slager in de Criée, de overdekte markt in het chinezenkwartier, bij de Astridplaats.

Ook in de rest van de wereld wordt er, vergeleken met schapenvlees, weing geit gegeten. Dat komt waarschijnlijk doordat schapen in zeer grote kudden gehouden worden en geiten eerder in kleine groepjes. Daarom zijn er ook weinig recepten voor geitenvlees.

Het is zeer lekker, anders en zeer mager vlees. Je kan geitenbiefstukjes kopen, of er een lekker stoofpotje van maken.

2 Berichten

 • Geitenvlees Le 23 januari 2011 à 16:30

  Voor wie geitenvlees wat groter wil inkopen, is de Nederlandse biologische geitenboerderij Hanske 10 interessant. Hier kweekt men zelf geiten, voor het melken en maken van geitenkaas. Maar de bokjes worden natuurlijk verkocht. Uitstekend bio vlees aan schappelijke prijs.

  Beantwoord dit bericht

 • Geitenvlees Le 9 juli 2011 à 13:41, door Heleen

  Voor al uw geitenvlees! Wij houden een speciaal ras, wat voor het vlees geproduceerd is. Deze is gebouwd om vlees te leveren en geeft een zeer goede kwaliteit. Zacht vlees met een fijne structuur. Laat je verrassen door de smaak en mogelijkheden van ons geitenvlees!
  Voor meer informatie of bestelmogelijkheden, neem een kijkje op de website.

  Heleen, Veluws Land, Vaassen.
  www.veluwsland.nl

  Beantwoord dit bericht

Dit artikel beantwoorden