Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Groenten > Geroosterde herfstgroenten

Geroosterde herfstgroenten

zondag 20 november 2005, door wim

Ingrediënten


- 400 g pompoen
- 400 g raapjes
- 400 g bataat
- olijfolie
- 1 koffielepel cayenne peper
- 2 grote rode uien
- 1 bosje bieslook
- 2 soeplepels cider azijn
- versgemalen zwarte peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Maak de groenten schoon en snij ze in redelijk grote dobbelstenen, zo’n 4 a 5 centimeter. Hak de ui en de bieslook fijn.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Meng de cayennepeper met ongeveer 100 ml olijfolie. Je kan eventueel ook cayenne-olie gebruiken in plaats van cayennepoeder.

Wrijf de ovenschaal in met olie. Doe er de groenten in en sprenkel er de gekruide olie over. Kruid flink met peper en zout. Roer goed door mekaar.

Zet voor een uur in de oven, maar roer ze om het kwartier om, om aankleven te voorkomen. Kijk dan meteen even of de groenten niet te gaar worden naar je smaak.

Haal uit de oven, laat een paar minuten afkoelen, doe er de gehakte ui en bieslook over en besprenkel met ciderazijn. Kruid eventueel nog wat bij met zout en peper indien nodig.

Dit artikel beantwoorden