Homepagina > Recepten > Hoofdgerechten > Geroosterde kruidenforel

Geroosterde kruidenforel

dinsdag 3 mei 2005, door wim

Dit recept is uit de zestiende eeuw, maar zo universeel dat dat er verder weinig toe doet. De kruiden zijn trouwens geïmproviseerd, want het originele recept spreekt gewoon over groene kruiden. Je hebt van elke soort groene kruiden ongeveer gelijke hoeveelheden nodig, behalve de salie, want die is veel sterker.

Ingrediënten


- 4 forellen
- enkele takjes verse rozemarijn
- een bosje tijm
- een busseltje verse munt
- een zestal blaadjes verse salie
- zwarte peper en zout naar smaak
- olie


Voorbereiding

Maak de groene kruiden schoon. Verwijder de takjes van de rozemarijn en de tijm. Hak ze fijn. Doe de helft met wat grof zout in de mortier. Voeg beetje bij beetje wat olijfolie toe tot je een mooie groene pasta bekomt. laat dit mengsel een uurtje of twee rusten in de koelkast.


Bereiding

Droog de forellen goed af. Peper en zout de binnenkant van de vis. Vul de vis met de fijngehakte kruiden. Druk goed aan. Bestrijk de buitenkant van vis met de kruiden en olie uit de mortier.

Laat de grill goed heet worden. Grill de vis 4 tot 5 minuten aan elke kant. Na het grillen nog even een draai aan de pepermolen en enkele korrels grof zout.

Serveer onmiddelijk met een slaatje, goed wit brood en boter.

Dit artikel beantwoorden