Homepagina > Ingrediënten > Vis > Zeevis > Haai [Carcharodon spp]

Haai [Carcharodon spp]

maandag 3 mei 2004, door wim

Er zijn allerlei soorten haaien die altijd gefileerd verkocht worden, want de huid van deze beenvis is net schuurpapier. In Afrika en Azië wordt haaienhuid daar ook wel eens voor gebruikt. Eens de tandjes één voor één van de huid verwijderd, is het een kostbare leersoort waarvan luxe voorwerpen gemaakt worden.

In IJsland is "Hakari", gefermenteerde haai, een traditionele lekkernij. Hiervoor begraaft men het haaienvlees een aantal weken. Het schijnt erg lekker te zijn, als je het tenminste kan eten, want de geur is overweldigend.

Carcharodon carcharias

Haaienvlees is wit, erg stevig en graatloos, zodat kinderen het meestal wel lusten. De textuur is anders dan gewone vis, net als steur, maar dat is ook een kraakbeenvis.

Soorten die hier in de handel verkocht worden:

- Hondshaai
- Kathaai
- Doornhaai
- Blauwe haai

Dit artikel beantwoorden