Homepagina > Ingrediënten > Vlees > Wild > Haas [Lepus spp]

Haas [Lepus spp]

zaterdag 15 mei 2004, door wim

Ook hazen worden al gekweekt. Hazenvlees wordt meestal gemarineerd. Het vlees is donkerder, tot bijna zwart als de haas heel adellijk is.

Hazenbloed wordt volgens sommige kookboeken soms in de saus verwerkt. Ik vermoed dat de auteurs zich hier een beetje dichterlijke vrijheid veroorloven. Hoe zou je namelijk aan hazenbloed moeten komen? Een haas wordt geschoten; om het bloed bekommert de jager zich echt niet!

Hazenbout is in tegenstelling tot hazenrug, goedkoop. Het is dan ook eerder geschikt voor stoofpotjes. Het moet qua smaak ook onderdoen voor de rug, maar laat zich prima in een hazenpeper verwerken.

Een mooie hazenrug combineert door zijn geconcentreerde smaak prima met zoetere smaken. Hij wordt dan ook veel geserveerd met kastanjepuree, bosbessencompote of ander fruit.

Dit artikel beantwoorden