Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Deeg > Hartige broodpudding

Hartige broodpudding

dinsdag 17 februari 2009, door wim

Een hartige broodpudding kan ook. En deze is met groenten en kaas. Je kan zelf zoveel variëren als je wil. Naast worteltjes en spinazie kan je ook pastinaak gebruiken, bv. En als kaas lukt het evengoed met een pittige roquefort als met Orval. Naast deze, hartige broodpudding, kan je natuurlijk ook gewone, zoete broodpudding maken.

Iingrediënten

- 500 g oud wit brood met korsten
- enkele worteltjes (100 g), fijngesneden
- 150 g spinazie, eventueel uit de diepvries
- 1 l melk
- 200 gr kaas
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 2 eieren
- 50 g curry
- een snuifje zout en peper naar smaak

Voorbereiding

Stoof in een beetje boter het gesnipperde sjalotje even aan. Voeg de kleingesneden worteltjes toe. Laat een kwartier stoven met deksel.

Voeg dan de spinazie toe, kruid flink met peper en zout en laat zonder deksel verderstoven tot de spinazie ontdooid is.

Laat afkoelen. Klop de eieren met de melk. Snij de kaas in blokjes.

Bereiding

Doe het brood, de melk met de eieren en de curry in een kom en meng grondig.

Neem een bakvorm en smeer die heel overvloedig in met boter. Bestuif met bloem.

Doe een dunne laag van het het broodmengsel in de beboterde bakvorm. Leg hierop een dunne laag van de groenten, wat blokjes kaas en dan weer een laagje brood. Herhaal dit tot alles op is en eindig met brood.

Zet in de voorverwarmde oven op 170°C en bak een uur.

Laat de broodpudding onder een handdoek afkoelen. Serveer als borrelhap of tussendoortje, met een glas witte wijn.

1 Bericht

  • Hartige broodpudding Le 12 juni 2012 à 11:50, door Jannie Rebel

    Beste Wim

    wat een leuk recept. Ik ben een broodpuddingfan en denk af en toe, het moet ook hartig kunnen. Dat wist jij dus al. Bedankt, ik ga eens iets proberen.

    Jannie Rebel

    Beantwoord dit bericht

Dit artikel beantwoorden