Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Hibiscus siroop

Hibiscus siroop

zondag 14 juli 2013, door wim

Een siroop voor cocktails, ijs, sorbets...

De smaak is zuurzoet, geparfumeerd. Er is zeker veel meer mee te doen dan alleen de eerder genoemde desserts. De kleur is een rijk rozerood dat prefect samengaat met schuimwijn.

Wie geen hibiscus in de tuin heeft, kan de bloemen ook makkelijk online kopen. En als je ze "ergens" plukt, eerst even vragen of ze niet gespoten zijn, natuurlijk!

Pluk verse bloesems ’s morgens als ze droog zijn en laat ze meteen op een goed verluchte plaats drogen.

Bereiding

Roer de suiker in het lauwe water tot die helemaal opgelost is. Breng dan het suikermengsel aan de kook, doe er de bloemen bij. Laat dit tot twee derde inkoken. Zeef eerst door een metalen zeef en bottel dan terwijl de siroop nog warm is door een neteldoek. Bewaar verder in een goed afgesloten fles in de koelkast.

Je kan deze siroop ook bewaren met de bloemen erin en de bloemen gebruiken als versiering in cocktails.

Ingrediënten

- een liter water
- 1 kg suiker
- 250 g gedroogde hibiscus bloemen, of Roselle bloemkelken, of een mengeling van beide

Een Nigeriaanse versie van deze siroop heet Zobo. Hoe je die makkelijk zelf maakt, kan je in onderstaande video zien:

Dit artikel beantwoorden