Homepagina > Recepten > Video recepten > How to Make Onigiri (rijstballen) おにぎりの作り方

How to Make Onigiri (rijstballen) おにぎりの作り方

woensdag 30 januari 2013, door wim

Onigiri zijn zowat dé basis van de Japanse maaltijd. Er bestaan ontzettend veel variaties van, iedereen maakt ze thuis, of koopt ze onderweg als lunch voor op ’t werk of school. En daardoor zijn ze ook een aanleiding voor de Japanner om zelfs de verpakking tot een kunstvorm te verheffen.

Hoe simpel het maken is, zie je in onderstaande video.

Ingrediënten


- 360 cc droog gekookte rijst
- 2 stengels lente ui
- 2 vellen Nori
- 1 stukje gezouten verse zalm
- 50 g dun gesneden rundsvlees
- 1 eetlepel soya saus
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel vers geraspte gember
- 1 blad gepekelde Hiroshimana (losbladige Chinese kool)
- niboshi (bouillon van gedroogde ansjovis en kombu)
- geroosterde witte sesam zaadjes
- 1 Umeboshi pruim
- Okaka - gedroogde Bonito vlokken, bevochtigd met soya saus
- Tonijn in blik
- Mayonaise
- Wasabi
- Miso
- Sake of water
- Shiso blad
- Peterselie
- enkele takjes verse Kinome blaadjes

Dit artikel beantwoorden