Homepagina > Recepten > Video recepten > Hyderabadi Biryani

Hyderabadi Biryani

woensdag 30 november 2011, door wim

Kip Biryani in de stijl van Hyderabad met Garam masala. De kruiden worden hier apart opgesomd en als er enkele ontbreken is dat zeker geen ramp. De rijst wordt vooraf halfgaar gekookt. De saffraandraadjes kunnen zo toegevoegd worden, of vooraf geweekt in wat lauwwarm water.

Ook de hoeveelheden hoeven niet echt precies te zijn. Vind je munt prettig? Gebruik dan wat meer. Heb je graag pikant, doe er dan meer chili poeder in.

Ingrediënten

- Kip, in stukken, met been
- Rijst, geweekt
- Yoghurt
- Uien, gefrituurd
- Saffraanwater
- Verse koriander
- Gemalen korianderzaadjes
- Look
- Munt
- Limoen blaadjes
- Groene Chili pepers
- Kaneel
- Kruidnagel
- Chili poeder
- Zwarte kardemom
- Foelie
- Kurkuma
- Komijnzaadjes
- Komijnpoeder
- Laurier
- Olie
- Peper en zout
- Eventueel cashewnoten of andere noten

Voorbereiding 30-45 minuten. Marineertijd 1-6 uur. Bereiding 30-40 minuten.

Dit artikel beantwoorden