Homepagina > Recepten > Soepen > Kalmthoutse slasoep

Kalmthoutse slasoep

zaterdag 22 oktober 2011, door wim

Ingrediënten

- 2 kroppen sla
- 6 kleine uien
- 50 g rijstgriesmeel
- 3 eieren
- 2 l rundsfond
- 150 g boter
- enkele sneden oud brood
- een scheutje melk
- peper en zout

Voorbereiding

Was en snij de sla. Maak de uien schoon en snipper ze. Snij de korsten van het brood en het wit in niet te kleine vierkantjes. Scheid de dooiers van het wit en klop ze met een scheutje melk. Het wit hebben we niet nodig, dat kan je eventueel invriezen voor later gebruik.

Bereiding

Stoof de uien in de helft van de boter aan. Voeg de sla toe als de uien glazig worden en stoof die verder nog een minuut of tien aan. Doe er de fond bij, breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes sudderen tot de ui heel zacht is.

Draai de soep door de roerzeef (passe-vite) of maak ze glad met de mixer. Bind ze met het rijstgriesmeel en klop daarna de eigelen door de warme soep. kruid af met peper en zout naar smaak.

Bak de broodkorstjes in wat boter. Serveer deze apart, zo heet mogelijk.

Dit artikel beantwoorden