Homepagina > Recepten > Nagerechten > Kastanje chocolade mousse

Kastanje chocolade mousse

woensdag 19 oktober 2011, door wim

Dit is een traditioneel en makkelijk te maken mousse uit de buurt van Stavelot. Je kan de kastanjepuree eventueel ook vervangen door hazelnotenpuree. En zowel hazelnotenpuree als kastanjepuree kan je ook in blik krijgen, al is het natuurlijk veel leuker die zelf te maken.

Ingrediënten

- 250 g donkere chocolade
- 200 g kastanjepuree
- 125 g boter
- 100 g suiker
- 4 eieren
- eventueel 250 ml room voor de afwerking

Voorbereiding

Scheid de dooiers van het wit. Klop de dooiers met de suiker. Klop het eiwit stijf. Klop de room, indien gewenst.

Bereiding

Smelt de chocolade met de boter en de kastanjepuree langzaam au bain marie.

Roer er de eidooier door en spatel dan heel voorzichtig het eiwit eronder.

Doe in potjes en laat afkoelen in de koelkast. Haal ze wel een uur voor het serveren uit de koelkast. Werk af met een toefje slagroom.

Dit artikel beantwoorden