Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Groenten > Kastanjepuree

Kastanjepuree

donderdag 12 oktober 2006, door wim

Dit is een hartig, maar lichtzoet basisrecept van kastanjepuree die ’t prima doet bij wild. Ben je niet voor zoetig, laat dan gewoon de suiker weg.

Hartig combineert het verder ook goed met pompoen, polenta, spruitjes...

Zoet kan dan weer met chocolade, vanille, slagroom, peren, hazelnoten...

Ingediënten


- 500 g kastanjes
- 1 liter melk
- een afgestreken koffielepel fijne kristalsuiker
- 100 ml room
- versgemalen witte peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Maak de kastanjes schoon indien nodig. Gooi ze in ruim water en gooi de bovendrijvende exmplaren weg, want die zijn slecht. Snij aan de bovenkant een kruis in de kastanjes, dat is makkelijker om ze te pellen en ze worden sneller gaar.

Bereiding

Kook de kastanjes in de melk goed gaar. Dat neemt zo’n vijf tot tien minuten. Pel ze warm.

Pureer de kastanjes met de suiker, peper, zout en room in de keukenrobot of met de mixer. Alternatief kan je in plaats van de room ook wat van de melk nemen waarin ze gekookt zijn.

Dit artikel beantwoorden