Homepagina > Recepten > Basisrecepten > Kikkererwten curry hapjes

Kikkererwten curry hapjes

zaterdag 26 november 2005, door wim

Deze curryhapjes zijn een orignele, gezonde en vooral, lekkere manier om je gasten te verwelkomen. Door het kruidige van de curry zijn ze een ideale aanvulling van eender welke aperitief. Je kan ze zowel warm als koud serveren.

Ingrediënten

- 2 koffielepels arachideolie
- 2 koffielepels currypoeder
- 1 groot blik (ca. 500 g) kikkererwten
- 1 koffielepel grof zeezout

Voorbereiding

Laat de kikkererwten even uitlekken, spoel ze grondig en laat ze enkele uren drogen aan de lucht, anders gaan ze spatten.

Leg op een ovenplaat een vel alufolie en vet dat in met arachideolie.

Meng de twee koffielepels currypoeder met de twee koffielepels olie.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.

Doe het curry- en oliemengsel in een pannetje met dikke bodem en warm het flink op. Laat het een halve minuut heet worden zodat de curry zijn maximale sterkte bereikt, wat je allicht gaat ruiken.

Doe de gedroogde kikkererwten in de hete olie en roer voortdurend. Laat een minuutje infuseren, giet dan over op de bakplaat, strooi het zout erover en zet in ’t midden van de oven.

Rooster een halfuurtje, of tot de kikkererwten goudbruin zijn. Om de tien minuten even uithalen om met de bakplaat te schudden, zodat ze niet aan mekaar gaan kleven.

Smakelijk!

Dit artikel beantwoorden